Totale beveiligingsprojecten voor zorg, politie, overheid, industrie, finance, retail en transport

Adres

Cipalstraat 3, Geel

Service aanvraag

Service tijden

Dagelijks: 08.00 - 17.00

Radartechnologie ter ondersteuning...

Vernieuwde technologie registreert de GPS-positie van een object  en positioneert de PTZ-camera! Radartechnologie ondersteunt hiermee bestaande technieken zoals perimeterbewaking.

PTZ-tracking!  Theorie en praktijk, niet altijd te rijmen!

Waar de commerciële brochures het  hebben over het PTZ-tracking en het gemak en efficiëntie waarmee deze ingezet worden, geeft de praktijd een ander beeld. De meest eenvoudige implementatie van autotracking is een techniek waarbij men een groep van veranderde pixels systematisch in het midden van het beeld tracht te zetten. Dit gebeurt door een continue aansturing van de PTZ-positie. Meer geavanceerde technieken bieden hierin een verbetering. Toch is te vaak de positionering van de camera als het ware het noorden kwijt. 

Zodra een grotere groep van veranderde pixels in het beeld komt, zal de sturing deze groep volgen. Denk hier aan takken van de bomen, sterke lichtveranderingen en zomeer. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Alternatieve technieken, zoals ook radartechnologie, bieden hier een mogelijke oplossing voor weloverwogen omgevingen. 

Gebruik Radartechnologie

Radartechnologie kan verschillende facetten van camerabewaking ondersteunen, zoals ook perimeterbewaking. Radartechnologie wordt vaak ingezet voor de detectie van objecten. Deze technologie is aanvankelijk ontwikkeld voor militaire doeleinden, maar wordt tegenwoordig ook ingezet in civiele toepassingen zoals weersvoorspelling, luchtvaart, verkeerscontrole, ... .Dankzij de sterke prestaties in moeilijke lichtomgevingen, duisternis, mist en lichte regenval, biedt radartechnologie nieuwe perspectieven voor beveiligingsoplossingen op basis van camerabewaking.  

Detectoren als triggers

Detectoren worden vooral ingezet als trigger of een bookmark bij video opname.  Dit vereenvoudigt sterk het gericht zoeken naar een gebeurtenis in een reeks van opgenomen beeldmateriaal. Detectieoplossingen, waaronder PIR-detectoren, thermische camera's met videoanalysesoftware en radartoestellen dringen het aantal valse alarmen bij camerabewakingssystemen fors terug.

Detectie met radartechnologie

Een detectie gebaseerd op radar registreert enkel een fysieke beweging in een afgebakende zone. Visuele ongemakken zoals schaduwen,lichtbundels en zelfs lichte regen of sneeuwval veroorzaken geen foutieve registratie. Aanvullende videoanalysetechnieken maakt het mogelijkheid om storende elementen te filteren, waaronder de wind die in de bomen speelt.

Een  bewegingsdetector gebaseerd op radartechnologie geeft geen visueel beeld. De effectief identificatie van een alarm(detectie) gebeurt door een aanvullende visuele camera.  Bijkomend kunnen regels worden toegevoegd waarbij een detectie pas correct is, als zowel de radar EN de camera een beweging detecteren. Deze samenwerking verlaagt het aantal valse alarmen sterk.