Totale beveiligingsprojecten voor zorg, politie, overheid, industrie, finance, retail en transport

Adres

Cipalstraat 3, Geel

Service aanvraag

Service tijden

Dagelijks: 08.00 - 17.00

ATPC

ATPC

Wie is de klant?

De dochteronderneming van VVTI is ontstaan in 2009, 3 jaar dus na de oprichting van VVTI zelf. VVTI is een internationale speler die op vlak van de overslag van gassen en liquide brandstoffen werkzaam is. Door dit internationaal karakter is het bedrijf actief op 11 landen, verspreid over 5 continenten. In de Antwerpse haven, wat de thuisbasis is van ATPC, is de capaciteit van deze opslagmogelijkheid goed voor 3300 ton per dag. Het bedrijf gespecialiseerd in energieopslag koos ervoor om samen met de knowhow van BusSaP in te zetten op de veiligheid van de site. Daarvoor opteerde het bedrijf voor Axis netwerkcamera’s en een centraal Milestone platform.

Welke oplossingen zijn gekozen?

  • BusSaP integreerde op een analoog systeem van camera's dat reeds aanwezig was een Milestone platform. 
  • Daarnaast werden ook digitale, kwaliteitsvolle camera's geïntegreerd op het systeem. deze camera's beschikken een ATEX-behuizing waardoor de camera's bestendig zijn tegen ontploffingsgevaar.
  • Een ander voordeel van deze camera's is dat er een volledig ringnetwerk op ingezet is, wat zorgt voor een redundante werking. Van zodra 1 fiberdraad breekt, zoeken de beelden een alternatieve route om toch doorgestuurd te kunnen worden naar de centrale.
  • In de controlekamer wordt alle activiteit op de zone gemonitord. Van zodra er activiteit verschijnt, positioneert de camera zich naar de situatie.